image

Radionice i predavanja

O.Š."Božidar Vuković Podgoričanin" uvijek otvara svoja vrata za sve radionice i predavanja edukativnog karaktera, u cilju podizanja svijesti djece po raznim pitanjima.

U komunikaciji sa đacima ove škole, održane su radionice na temu prevencije e-nasilja, u okviru "Zinak"-ovog projekta "Upoznaj, prepoznaj i prijavi e-nasilje" uz prisustvo direktorice škole Ljubinke Nedić, nastavnice Ivane Babić, ali i ekipe iz TVCG (posebna zahvalnost novinarki i voditeljki Svetlani Ćorić) koja je naše prezentacije ispratila do kraja.

Djeca iz dva odjeljenja pokazala su visok stepen informisanosti o e-nasilju, zahvaljujući nastavnom kadru koji realizuje slične tematske radionice na časovima.

Takođe, ova tema im se čini veoma interesantna i kako su naveli ne može im dosaditi.

I u ovoj školi djeca smatraju da je Facebook "dosadan" i manje se koristi, dok na Instagramu pojedinci imaju i više profila.

Takođe, smatraju da im je od izuzetnog značaja to što imaju komunikaciju s nastavnicima/cama na Viberu, lako prepoznaju bilo koju vrstu nasilja i prijavljuju probleme s punim povjerenjem nastavnom kadru.

Prijavi e-nasilje

Ovdje možeš prijaviti e-nasilje, bilo da si žrtva e-nasilja ili da si u saznjanju da se vrši e-nasilje. Tvoja prijava će biti direktno proslijeđena psihološko-pedagoškoj službi škole i može biti i anonimna.

VIŠE INFORMACIJA